Vår styrka och spets ligger inom klätterplattform och tillhörande entreprenad. Vi hyr ut, monterar samt står för entreprenaden.

Klätterplattform

Vår styrka och spets ligger inom klätterplattform och tillhörande entreprenad. Från konstruktion, projektering till offtert och utförande. Med ett kunnigt och serviceinriktat team har vi korta kontaktvägar och stor flexibilitet vilket innebär korta ledtider för er som kund. Vi hyr ut, monterar samt står för hela projekteringen – till rätt pris från dag ett!

Varför klätterplattform?

Genom en bra och noggrann projektering kan användning av klätterplattformar betyda klart ökad produktivitet vid de flesta projekt. Kunder upplever produktivitetsförbättringar på upp till 40 % jämfört med användning av traditionell byggställning. Klätterplattformar etableras och flyttas snabbt, vilket ger kunden snabb tillgång till nya fasadytor. Exempelvis, det tar oss en dag att täcka in 750m2 fasad!

Klätterplattformar används i ökad utsträckning vid renoveringsarbeten beroende på att de ger små störningar på omgivningen. De på verkar inte andra pågående aktiviteter och människor i såväl bostäder som kontor blir mindre störda och upplever även en större säkerhet. Plattformarna upptar dessutom betydligt mindre utrymme på marken.

Maskinerna monteras snabbt och säkert ihop i sektioner. Plattformssektionerna monteras vid marknivå och mastsektionerna monteras sedan från plattformen i takt med att den klättrar upp längs fasaden. Klätterplattformar kräver få förankringar i fasaden och ger dig som kund en ren arbetsyta utan hinder att arbeta på.

Klätterplattform - Kv Bokbindaren
Klätterplattform - Brohuset
Om klätterplattform

Elektriska, kuggstångsdrivna klätterplattformar från BENNAB AB transporterar såväl personal som material till exakt arbetshöjd vid såväl nybyggnationer, renovering som industriservice.

Även om klätterplattform är särskilt lämpliga vid höga objekt kan de även vara en effektiv och ekonomisk lösning vid låga projekt. Den stora stabila arbetsytan har plats för material och utrustning och erbjuder en säker materialhantering vid stora laster.

Klätterplattformar finns med en eller två master och i flera olika modeller. Genom ett enkelt montage av plattformssektioner och mastsektioner kan klätterplattformen anpassas till de flesta objekt, såväl raka, lutande som rundade former

Klätterplattformarnas mångsidighet gör att de kan användas vid de flesta projekt och de har också blivit en framgång vid såväl industriservice- som bygg och anläggning.

Kvalitet

Bennab säkerställer god kvalitet på och utanför arbetsplatsen genom att följa branschmässiga riktlinjer.

 • Vi är medlemmar i ID06 och följer dess riktlinjer på arbetsplatser.
 • Bennab är anslutna till Hyreskedjans branschförening.
 • Medlemmar i byggföretagen.

Loggor-kvalitet-klätterplattform

Välj klätterplattform

Enkel eller dubbelmast

Klätterplattform Enkelmast
Enkelmast

Bredd: 2,9-11,9m
Maxlast: 1-2,5 ton
Fristående: 20m (utomhus)

Klätterplattform Dubbelmast
Dubbelmast

Bredd: 10-32m
Maxlast: 1-4 ton
Fristående: 20m (utomhus)

Bygg enkelt på din klätterplattform

Vi anpassar efter dina behov

Lägg till extrautrustning

Öka projektets funktionalitet

kran-klätterplattformar
Toppkran

Kranarm längd: 5m
Lyfthöjd: 40m
Maxlast: 250kg

hiss-klätterplattformar
Lyftbord

Lyfthöjd: 1,7m
Maxlast: 400kg
Mått LxBxH: 1,7 x 1,7 x 2,0m

chassi-klätterplattformar
Bottenram
väderskydd-klätterplattformar
Väderskydd
Korta fakta
 • Snabbt montage
 • Singel / Dubbelmast
 • Fristående 30 m inomhus
 • Fristående 20 m utomhus
 • Toppfäste 30m
 • 15m mellan förankringar
 • 32 meters längd
 • Upp till 200 m höjd
 • God anpassning till ojämn fasad
 • Lastkapacitet upp till 4 ton
 • Kapell som väderskydd
Senaste projekten